Чай — через 30 хвилин після їди

Photo by Raychan on Unsplash

Його п’ють зранку, в обід та ввечері, і багатьом людям подобається пити чай саме після приймання їжі. Однак лікарі проти такої звички, і ось чому.

Лікарі кажуть, що чай після ситного обіду чи вечері може спровокувати порушення травлення і зниження засвоєння організмом заліза. Медики пояснюють, що листя чаю містить таніни — речовини, які мають в’яжучі властивості. Ці сполуки можуть зв’язуватися з залізом, яке потрапляє в організм через їжу, і як результат, цей важливий мікроелемент не засвоюється. А дефіцит заліза в організмі може спровокувати анемію, проблеми з м’язовою тканиною, хронічну втому та головний біль. Особливо це небезпечно для дітей і вагітних жінок.

Щоб вживання напою не провокувало неприємних наслідків для здоров’я, лікарі рекомендують пити чай через тридцять хвилин після обіду чи вечері. Цього часу буде цілком достатньо, щоб організм встиг засвоїти всі корисні вітаміни й мікроелементи. Якщо ви п’єте чай на сніданок, то не варто запивати ним жирну їжу.

Також медики рекомендують пити після їди зелений чай або трав’яні настої та уникати міцного чорного напою. А все тому, що зелений чай містить набагато менше танінів, ніж чорний, а трав’яні напої сприятимуть травленню та засвоєнню корисних речовин. Також не варто зловживати цукром — однієї чайної ложки буде цілком достатньо для склянки чаю.

Джерело

Новини Рівного