Додайте в борошно один інгредієнт: як правильно смажити рибу

Також важливо постійно стежити за температурою

Смажена риба — це завжди гарна ідея. Цю смачну страву можна приготувати на вечерю або обід. Але нерідко трапляється так, що риба під час смаження пригорає. Відповідно — втрачає свій смак та привабливий вигляд.

Що треба зробити, аби рибка не пригоріла?

Перш за все перед смаженням треба обсушити шматочки риби паперовим рушником. І тільки після цього обвалювати її у борошні, адже волога може зробити скоринку липкою. Далі кожен шматок треба рівномірно обваляти у борошні.

Смажити рибу варто у сковорідці із товстим дном на середньому вогні. Але перед тим її треба розігріти. Але врахуйте, що рослинна олія має прогрітися, проте не диміти. Шматочки риби треба покласти у сковорідку так, аби між ними був простір.

Кулінари наголошують на тому, що варто приділити увагу і вибору борошна, щоб воно потім не пригорало.

 

Найкраще використовувати пшеничне борошно тонкого помелу або ж кукурудзяне.

 

Воно додасть рибці хрусткої скоринки.

Проте є ще один лайфхак. Щоб риба під час смаження не підгоріла кухарі радять змішувати борошно із крохмалем у пропорції 2:1. Також важливо постійно стежити за температурою і за потреби міняти олію, аби борошно не підгоріло.

Джерело: pmg

Джерело

Новини Рівного