«Цей дивовижно простий салат ідеально підійде як для щоденного, так і святкового меню, — розповів Євген Клопотенко. — У ньому є невелика хитрість. Гарбуз, який подобається далеко не всім, я маскую за допомогою апельсина і кориці. В якості заправки до нього рекомендую використовувати натуральний йогурт. Виходить просто божественно. Щоб додатково підсилити смак цього салату, додайте в нього не звичайні панірувальні сухарі, а з додаванням спецій. Саме так зробив я — вийшло дуже смачно!»
Інгредієнти:
- 200 г гарбуза
- 1 хурма (шарон або корольок)
- 150 мл апельсинового соку
- 1–2 дрібки меленої кориці
- 100 г йогурту
- 1 ч. л. меду
- 2 ч. л. панірувальних сухарів
- 2 гілочки м’яти
Гарбуз почистіть від шкірки та наріжте кубиками розміром 1 см. У сотейник вичавити 150 мл апельсинового соку, пересипте туди гарбуз, додайте 1–2 ч. л. кориці та доведіть до кипіння. Після цього зменште вогонь та варіть гарбуз, доки він не стане м’яким. Головне — зловіть момент, коли зовні кубики гарбуза ще м’які, а всередині трохи тверді.
Очистьте хурму від шкірки та поріжте на невеликі шматочки або, як і гарбуз, кубиками. В окремій ємності змішайте 1 ч. л. меду та 100 г йогурту.
Гарбуз та хурму викладіть у салатник, залийте заправкою, додайте панірувальних сухарів, а листочки м’яти будуть прикрасами.