Гарбузове насіння багате на магній — мінерал, відомий своїми властивостями у розслабленні м’язів. Необхідний рівень магнію може допомогти зменшити м’язову напруженість, що сприятиме полегшенню болю у попереку. Він також допомагає підтримувати здоров’я серця, знижує рівень холестерину та зменшує ризик серцевих захворювань.
Це насіння містить антиоксиданти та протизапальні сполуки. Біль у попереку часто пов’язаний із запаленням, і вживання гарбузового насіння може допомогти зменшити запалення, потенційно полегшивши дискомфорт.
Гарбузове насіння містить Омега-3 жирні кислоти, відомі своєю протизапальною дією. Споживання багатих на Омега-3 продуктів може допомогти впоратися із запаленням та сприяти покращенню загального здоров’я суглобів і хребта.
Гарбузове насіння — багата на поживні речовини їжа, яка забезпечує наш організм необхідними вітамінами й мінералами. Воно може підтримати загальне самопочуття та сприяти здатності організму відновлюватися після різних запальних станів.
Велике значення для здоров’я та відновлення м’язів має білок. Насіння гарбуза — хороше джерело рослинного білка, який може допомогти в їхньому відновленні й підтримці.
Цинк, що міститься в гарбузовому насінні, відіграє важливу роль в імунній функції та відновленні тканин. Підтримка імунної системи дуже важлива для здоровʼя людини, адже імунітет бореться з різними захворюваннями, інфекціями та вірусами.
Гарбузове насіння містить амінокислоту триптофан, яка допомагає організму виробляти серотонін і мелатонін, які можуть покращити якість сну.
Однак не для всіх велика користь від гарбузового насіння. Обережно потрібно вживати гарбузове насіння людям з підвищеною кислотністю шлункового соку, в разі загострень захворювань шлунково-кишкового тракту — виразкової хвороби шлунка, гастриту. Вагітним і жінкам, що годують. Людям, які страждають на цукровий діабет, хворим на жовчнокам’яну хворобу.