Рогалики з повидлом приготувати неважко, головне — знайти правильну технологію
Складно знайти людину, яка не любить рогалики, адже це «те саме» частування, яке знайоме кожному з самого дитинства. Звичайно, їх тепер можна купити в будь-якому кондитерському магазині, але навіщо, якщо легко приготувати вдома.
Інгредієнти:
- Борошно – 2,5 склянки
- Сметана – 200 г
- Маргарин – 200 г, можна замінити на смалець
- Сода – 0,5 ч. л.
- Повидло – 200-250 г
- Цукрова пудра – 3-4 ч. л.
Маргарин потрібно попередньо дістати з холодильника і залишити на столі на 15-20 хвилин.
У велику ємність вилити сметану, викласти розм’якшений маргарин і перемішати. Додати соду і борошно, ще раз перемішати. Швидко вимісити тісто, загорнути його в харчову плівку і прибрати в холодильник на годину.
Розділити тісто на 4 частини, кожну з яких тонко розкачати. Максимальний діаметр – 25 см, товщина пласта з тіста – максимум 0.5 см. Кожне розкатане коло нарізати на сегменти, як піцу.
Змастити повидлом і згорнути кожен шматочок, починаючи з широкого кінця до середини. Згорнути рогалики, як підкову, викласти їх на деко, застелене пергаментним папером.
Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і випікати 30 хвилин. Готові пісочні рогалики на маргарині посипати цукровою пудрою.