Несподівана відповідь здивує досвідчених кулінарів
Олія і сіль можуть прекрасно доповнювати один одного і про це знають багато господинь. Цьому лайфхаку вже багато років, проте продовжує працювати він на відмінно.
Напевно, всі знають, що сіль є натуральним консервантом. Раніше без додавання солі в олію не обходилася практично жодна господиня. І цьому було просте пояснення.
Раніше продукти, зокрема й олія, зберігалися часто в непристосованих приміщеннях довгий час.
А додавання солі гарантувало, що олія не зіпсується через вплив повітря або сумнівного матеріалу ємності для зберігання.
Однак і зараз іноді зустрічаються господарі, в яких олія зберігається у великих кількостях і не завжди у відповідних місткостях і умовах. Тому часто і в наші дні деякі люди користуються старовинним лайфхаком і додають сіль в олію.
Для чого солять олію
Є ще одна рекомендація використання солі й олії в кулінарних цілях. Ця порада також прийшла до нас з глибини століть.
Перед використанням рослинної олії спочатку радять просмажити сковороду, додавши одну-дві чайні ложки кухонної солі.
Цей метод допоможе позбутися зайвої вологи на поверхні сковороди й процес приготування на олії стане набагато простішим і безпечнішим.
Навіщо сковороду посипати сіллю
Є ще одна рекомендація, для чого використовувати сіль на сковорідці при приготуванні страв на олії.
При інтенсивному обсмажуванні шматочки їжі можуть буквально прилипати до сковороди, що призводить до пригорання улюбленої страви.
Також є ризик того, що бризки можуть розлітатися в різні боки.
При цьому використання невеликої кількості солі може вирішити цю проблему.
Варто висипати лише невелику кількість солі на сковороду і про пригорання і бризки розпеченої олії зі сковорідки можна і не згадувати.
Джерело: Главред