Особливу страву з давніх часів досі готують на півночі Рівненщині

Що відомо про їжу

Фото з відкритих джерелФото з відкритих джерел

Вікові гастрономічні традиції донині зберігають у громаді на Рівненщині. Родзинкою села Осова Сарненського району вже багато років є традиція приготування «Малімонів».

Страва належить до нематеріальної культурної спадщини громади. Вона не тільки смачна та історично цінна, а й легка у приготуванні.

Прості інгредієнти картопля, яйця, борошно та сіль в поєднанні з невеликою кількістю сала та цибулі створюють неповторний смак.

Назва страви пов’язана з місцевою говіркою і специфічними назвами страв у цьому регіоні. Її історія бере початок ще з давніх часів, коли українські селяни готували прості, але ситні страви з доступних продуктів – картоплі, борошна, яєць і сала.

«Малімони» готували в сім’ях як буденну, але особливу їжу, яку могли вдосконалювати залежно від сезону і доступних продуктів.

Джерело

Новини Рівного