Почекайте — нехай охолоне. Чому гарячу їжу не можна ставити в холодильник

Почекайте — нехай охолоне. Чому гарячу їжу не можна ставити в холодильник

Багато хто, щоб якнайшвидше остудити якусь страву, ставлять її в холодильник. Але робити так не рекомендується.

Що відбувається, коли гарячу їжу ставлять у холодильник? Насамперед через це збільшується навантаження на сам холодильник — йому доводиться працювати на максимальній потужності. Через гарячу їжу може пошкодитися, деформуватися гума ущільнювача холодильника.

Також всередині холодильника через гарячі продукти може накопичуватися волога, а конденсат, як відомо, накопичується на різних поверхнях холодильника та на продуктах у ньому.

Коли ви ставите гарячу страву в холодильник, може статися так, що остигати вона буде навіть повільніше. Пояснюється це тим, що через гарячу їжу всередині холодильника підвищується температура, а це може сприяти тому, що інші продукти псуватимуться і нагріватимуться швидше. І найнебезпечніше в цьому — ризик поширення бактерій.

Найкраще перед тим, як ставити гарячу їжу в холодильник, дати їй охолонути до кімнатної температури.

Джерело

Новини Рівного