Багато хто, щоб якнайшвидше остудити якусь страву, ставлять її в холодильник. Але робити так не рекомендується.
Що відбувається, коли гарячу їжу ставлять у холодильник? Насамперед через це збільшується навантаження на сам холодильник — йому доводиться працювати на максимальній потужності. Через гарячу їжу може пошкодитися, деформуватися гума ущільнювача холодильника.
Також всередині холодильника через гарячі продукти може накопичуватися волога, а конденсат, як відомо, накопичується на різних поверхнях холодильника та на продуктах у ньому.
Коли ви ставите гарячу страву в холодильник, може статися так, що остигати вона буде навіть повільніше. Пояснюється це тим, що через гарячу їжу всередині холодильника підвищується температура, а це може сприяти тому, що інші продукти псуватимуться і нагріватимуться швидше. І найнебезпечніше в цьому — ризик поширення бактерій.
Найкраще перед тим, як ставити гарячу їжу в холодильник, дати їй охолонути до кімнатної температури.