У курятині найчастіше реєструють перевищення заборонених речовин
Куряче м’ясо – один із найбюджетніших і найпростіших у приготуванні продуктів. Курячі гомілки можна смачно запікати з травами та овочами в духовці, а також робити шашлик із філе. Крила можна запікати та смажити.
Найкорисніше – м’ясо з домашньої курки, тому що птах вживає в їжу екологічні продукти, а ось м’ясо з магазину часто може бути з антибіотиками.
Три корисні поради, як правильно готувати магазинну курятину, щоб у ній не залишилося антибіотиків та гормонів.
Варити курку двічі
Перше правило – не варити з купленої курки бульйон та суп. Оскільки в процесі варіння більшість токсинів з м’яса потрапляє у воду. Дуже важливо ще знати, що якщо ви все ж таки варите таке м’ясо, першу воду потрібно обов’язково злити після закипання, а залийте курку чистою водою й варіть. Саме це дозволить позбутися більшої частини шкідливих речовин.
Добре помити й викинути всі нутрощі
Ще дуже важливо знати, що перед тим, як готувати магазинний продукт, його потрібно ретельно помити і видалити всі внутрішні органи. Навіть якщо курку потрошили, добре її промийте, оскільки у внутрішній частині накопичується більшість токсинів.
Позбавтеся шкіри й замочіть м’ясо в розчині з води з сіллю, лимонним соком
Це найкращий спосіб позбавитися хімії, яка може бути в м’ясі – зняти шкіру. Для приготування розчину візьміть літр води та 3-4 столові ложки солі, додайте декілька столових ложок лимонного соку, перемішайте і викладіть м’ясо в розчин. Залиште маринуватися протягом декількох годин, а потім злийте рідину і залийте новим розчином з тих же компонентів.
Ще можна залити куряче м’ясо мінеральною водою та залишити на декілька годин, це також допоможе прибрати з м’яса хімію.
Джерело: Food Oboz