Лікарі розповіли, що солені огірки є не тільки чудовим доповненням до основних страв, але і корисні взимку. Продукт містить вітаміни C, PP, A, B і 21 мікроелемент, наприклад, залізо, магній, мідь, натрій, фосфор, сірку, йод.
Солені огірки під час бродіння виробляють молочну кислоту, що сприяє уповільненню процесу розмноження бактерій і їхнього виведення з організму. Дієтичний продукт знижує холестерин і спалює жири, тому його регулярне вживання нормалізує метаболізм і сприяє схудненню.
Огірки м’яко впливають на перистальтику кишечнику і усувають запори. Травлення поліпшується за рахунок клітковини, котра міститься в них.
Солені огірки, втім, протипоказані людям з хворобами серця, підшлункової залози, шлунка, нирок, атеросклерозом, холециститом і гепатитом.