Савоярді: бісквітне печиво, вкрите кристалами цукру

Савоярді: бісквітне печиво, вкрите кристалами цукру

Савоярді — це бісквітне печиво, але, на відміну від звичайного бісквіту, воно має бути добре підсушене, тому виходить напрочуд тендітним, хрумким і розсипчастим.

Оскільки савоярді має пористу структуру, воно дуже легко вбирає рідину і стає дуже м’яким та ніжним під час просочування сиропами, кремами, лікерами чи кавою. Савоярді слугує чудовою основою для тірамісу або трайфлів. Крім того, його можна використовувати як декор для тортів.

Інгредієнти: 3 яйця, 75 г борошна, 20 г крохмалю, цукор, ванілін

Яйця потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб нагрілися до кімнатної температури, і відокремити білки від жовтків.

Жовтки збити з 50 г цукру до збільшення обсягу і отримання пишної світлої маси. Потім додати ванілін, поступово всипати просіяне борошно і крохмаль і вимішати до однорідного стану.

Білки збивати, поступово збільшуючи швидкість, до появи щільної піни, після чого частинами додати 30 г цукру та збивати до стійких піків.

Збиті білки акуратно з’єднати з жовтками, обережно вимішуючи лопаткою рухами знизу догори.

Готове тісто помістити в кондитерський мішок і «посадити» печиво у вигляді смужок довжиною 8–10 см і шириною 2 см на застелене пергаментом деко на відстані одне від одного. Ці заготовки притрусити цукром, дати йому трохи всмоктатися в тісто і притрусити цукром повторно.

Випікати близько 10 хвилин за 190°С до золотистого кольору. Готове печиво акуратно зняти з пергаменту та остудити на решітці.

Поради

  • Щоб білки краще збивалися, додайте до них щіпку солі або лимонної кислоти.
  • Якщо тісто виходить дуже рідким, додайте трохи борошна.
  • За відсутності кондитерського мішка скористайтеся будь-яким щільним пакетом, зрізавши один з кутиків.
  • Зберігати савоярді слід у щільно закритій скляній банці або жерстяній коробці.

 

 

Джерело

Новини Рівного