Скумбрія виходить смачніша, ніж дорога сьомга: Весь секрет у маринаді

Цей рецепт підкорить ваші серця

Скумбрія — це риба, яка має масу переваг. Від кількості поживних речовин до ціни. Зазвичай її запікають, коптять і звісно ж маринують.

Пропонуємо вам спробувати рецепт, за яким ваша скумбрія не буде гірша, ніж дорога сьомга.

Інгредієнти:

  • Скумбрія свіжоморожена – 500 г
  • Цибуля – 1 штука середнього розміру
  • Для маринаду:
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 2 чайні ложки
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Зерна коріандру – 1/2 чайної ложки
  • Чорний та різноколірний перець горошком – 1/2 чайної ложки
  • Лавровий лист – 2 штуки
  • Олія соняшникова – 1 столова ложка
  • Оцет яблучний 6% – 1 столова ложка

Скумбрію чистимо, відрізаємо голову, жабри, плавники.

Потім наріжте рибу на однакового розміру шматочки.

Відчищену від лушпиння цибулину поріжте кружечками. Розкладіть їх у посуд з бортами, а зверху розташуйте шматочки скумбрії.

Далі приготуйте маринад. У каструлю влийте воду та закип’ятіть її. Додайте спеції, цукор та сіль, а також влийте олію. Поваріть протягом 1-2 хвилин, а тоді додайте оцет й зніміть з плити. Дуже важливо дати маринаду повністю охолонути до кімнатної температури.

Після того залийте ним рибу, накрийте посуд кришкою та відправте його у холодильник на час від 12 до 24 годин.

Смачного!

Джерело: odnaminyta

Джерело

Новини Рівного