За порадою свекрухи приготувала тісто на булочки вночі: такої пухкої та смачної випічки я ще не їла

Рецептом ідеального тіста для булочок

Домашні булочки — це гарна ідея для сніданку. Але щоб вони були смачними та пухкими, треба правильно зробити тісто. І саме з цим рецептом воно у вас завжди буде ідеальним. Готувати тісто можна пізно ввечері та залишати на ніч у холодильнику. А зранку ви зможете швидко приготувати свіжі булочки для сніданку.

Інгредієнти:

  • Молоко – 260 мл
  • Сухі дріжджі – 4 г
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Масло – 15 г
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно – 400 г

В миску, де замішуватимете тісто, влийте підігріте молоко. Воно має бути злегка теплим, щоб в ньому почали працювати дріжджі, але не гарячим, бо через це дріжджі просто втратять свою активність.

Дріжджі додайте до молока, туди ж – цукор. Все перемішайте.

Масло потрібно розтопити і вмішати у молочну суміш, також додайте солі.

І вже після цього можна поступово вмішувати борошно.

Коли тісто вже буде відставати від стінок миски, викладіть його на стіл, присипаний борошном. На столі необхідно продовжувати вимішувати тісто ще 5-7 хвилин.

Тісто має стати нелипким, м’яким та приємним на дотик. Потрібно накрити його та залишити в теплому місці на годину чи півтори. За цей час воно підійметься вдвічі.

Готове тісто потім розділити на 12 рівних частин. З них потрібно сформувати гарні кульки та покласти їх на деко, застелене пергаментом, залишаючи трохи відстані між кульками.

Деко треба накрити рушником чи плівкою та залишити на 40 хвилин. Після цього можна ставити їх у розігріту до 200°C духовку та випікати 15-20 хвилин.

Щоб булочки мали приємну золотавість, варто змазати їх збитим яйцем.

Джерело

Новини Рівного